نام نویسی افراد تبعی در تامین اجتماعی
به منظور نام نویسی افراد تبعی در تامین اجتماعی به صورت غیر حضوری برای افراد تبعی با درخواست بیمه شده ، مستمری بگیران بازنشسته و از کار افتادگی کلی سازمان تامین اجتماعی بخشنامه شماره 6 نامنویسی و حسابهای انفرادی را صادر نموده است . متن بخشنامه مذکور به شرح زیر می باشد :
بخش اول: ضوابط و اقدامات مربوط به نام نویسی افراد تبعی در تامین اجتماعی
١. کلیه بیمه شدگان، مستمری بگیران بازنشسته و از کارافتاده کلی که دارای حساب کاربری فعال در درگاه خدمات غیر حضوری سازمان میباشند، میتوانند بصورت غیر حضوری و از طریق درگاه مذکور، مطابق پیوست شماره (۱)، نسبت به ارائه درخواست نامنویسی در خصوص آندسته از اعضاء خانواده خود که مطابق ضوابط مقرر در قانون تامین اجتماعی، تحت تکفل آنها محسوبشده و واجد شرایط دریافت مزایای مقرر در قانون مذکور میباشند، اقدام نمایند.
۲. آندسته از بیمه شدگان/ مستمری بگیران (بازنشسته و از کار افتاده کلی متقاضی ارائه درخواست نامنویسی غیر حضوری افراد تبعی که فاقد حساب کاربری در درگاه غیرحضوری سازمان میباشند، لازم است مطابق پیوست شماره (۲)، نسبت به ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در درگاه مذکور اقدام نمایند.
٣. ارائه درخواست غیر حضوری نامنویسی توسط مخاطبین مذکور، مطابق این بخشنامه و در فاز نخست، در خصوص اعضاء درجه یک خانواده آنها (شامل همسر/ شوهر، فرزندان (دختر و پسر)، پدر و مادر) که حداقل دارای یکی از وضعیتهای زیر هستند، امکانپذیر میباشد:
- فاقد شماره تامین اجتماعی (SSN) باشند.
- قبلا بعنوان تبعی فرد متقاضی نامنویسی نشده باشد.
- قبلا از کفالت مخاطب اصلی خارجشده و مجددا شرایط قانونی ورود به ردیف افراد تحت تکفل وی را احراز نمودهاند.
۴. با توجه به عدم برقراری ارتباط با پایگاه سازمان بهزیستی کشور و عدم امکان صحت سنجی در خصوص نسبت فرزندخواندگی، انجام فرآیند نامنویسی فرزندخوانده، کما فی السابق با مراجعه سرپرست یا سرپرستان ذی ربط به واحدهای اجرائی صورت میپذیرد.
۵. تا زمان دریافت اطلاعات بصورت برخط از مبادی ذی ربط، اسناد مرتبط با برخی از افراد تبعی به شرح زیر، حسب مورد میبایست همزمان با ثبت درخواست غیر حضوری نامنویسی، توسط متقاضی تصویر برداری و بارگذاری شوند: – تصویر صفحات اول و دوم شناسنامه در مورد پدر، مادر و همسر شوهر و فرزند اناث بالای ۱۸ سال سن توجه: تصویر صفحههای اول و دوم شناسنامه در خصوص فرزندان اناث مستمری بگیران، در همه موارد و بدون در نظر گرفتن شرط سنی مذکور، باید بارگذاری گردد.
– تصویر صفحه مربوط به ثبت مراتب وقوع عقد در سند ازدواج زوجین در مورد همسر / شوهر.
– گواهی اشتغال به تحصیل در مورد فرزندان ذکور بالای ۱۹ سال سن
۶. کلیه بیمه شدگان مستمری بگیران بازنشسته و از کارافتاده کلی، قبل از ارائه درخواست غیر حضوری نامنویسی در مورد شوهر، پدر و یا مادر، لازم است نکات زیر را مد نظر قرار دهند:
– افراد مذکور میبایست شرایط سنی لازم را (که در مورد پدر و شوهر بالای ۶۰ سال و در مورد مادر بالای
۵۵ سال میباشد) داشته باشند.
– در صورت عدم احراز شرایط سنی، افراد یادشده میبایست مطابق گواهی کمیسیونهای پزشکی سازمان،از کارافتاده کلی باشند.
– رأسا تحت پوشش نظام بیمهای خاصی نبوده و طبق گزارش بازرسی فنی سازمان، تحت کفالت بیمه شده/ مستمری بگیر باشند.
تذکر: بدیهی است به آن دسته از درخواستهای غیر حضوری نامنویسی در موردافراد مذکور، که فاقد اسنادی دال بر تائید مراتب کفالت در پرونده بیمهشده یا مستمری بگیر باشد، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
۷. درخواست نامنویسی غیر حضوری در خصوص فرزندان ذکور بالای ۱۹ سال سن، میبایست در صورت داشتن یکی از شرایط قانونی زیر ارائه گردد:
– اشتغال به تحصیل در مراکز دانشگاهی معتبر طبق گواهی صادرشده از دانشگاه ذیربط.
– از کارافتادگی کلی طبق گواهی کمیسیون پزشکی سازمان.
تذکر: بدیهی است در صورت عدم وجود اسنادی دال بر اشتغال یا از کارافتادگی در خصوص افراد مذکور، درخواستهای غیر حضوری مربوطه، مورد پذیرش و تائید قرار نخواهد گرفت.
۸. درخواستهای نامنویسی غیر حضوری در خصوص فرزندان اناث، میبایست در صورت عدم ازدواج و اشتغال و ارائه گردد. بدیهی است مراتب ازدواج و اشتغال افراد مذکور، از مراجع ذیربط (پایگاههای سازمان ثبت احوال و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) استعلام و بر اساس آن در خصوص در خواستهای یادشده، اقدام خواهد شد.
۹. ثبت و تکمیل درخواستهای نامنویسی غیرحضوری برای فرزندان ذکور بالای ۱۹ سال سن و فرزندان اناث، در صورتی میسر است که متقاضی در حین درخواست و مطابق با متن پیوستهای شماره (۳) و (۴)، حسب مورد اقرار به اشتغال به تحصیل، از کارافتادگی کلی، عدم ازدواج و اشتغال فرزند خود نموده و متعهد به ثبت اطلاعات صحیح و بارگذاری تصویر اسناد واقعی و منطبق بر واقعیت اعلام باشد. لازم به ذکر است که موافقت با متن پیوستهای مذکور در حین درخواست نامنویسی غیر حضوری، به منزله ارائه تعهد تلقیشده و سازمان مجاز خواهد بود در صورت اثبات موارد خلاف واقع، بر اساس قانون تامین اجتماعی از جمله ماده ۹۷ و سایر قوانین جاری اقدام نماید.
تذکر: صرفا در خصوص فرزندان اناث بیمه شدگان، ارائه تعهد در سنین بالای ۱۸ سال الزامی میباشد.
۱۰. در صورت تغییر محل اشتغال/ سکونت بیمهشده / مستمری بگیر و متعاقب آن تغییر شعبه تامین اجتماعی، لزومی به درخواست غیر حضوری یا مراجعه حضوری به منظور نامنویسی افراد تبعی در شعبه جدید نبوده و در این خصوص لازم است پس از بروزرسانی ارتباط بیمهای مخاطب اصلی (در صورت جابجایی و تغییر شعبه) نسبت به بروزرسانی ارتباط بیمهای افراد تبعی که به طور خودکار در کارتابل سازمانی قرار میگیرند، اقدامات لازم معمول گردد.
۱۱. بیمهشده مستمری بگیران بازنشسته و از کارافتاده کلی متقاضی نامنویسی غیر حضوری افراد تبعی در خصوص صحت اطلاعات، اصالت و اعتبار اسناد بارگذاریشده و بطور مستقیم مسئول بوده و هرگونه عواقب و پیامدهای ناشی از ارائه درخواستهای غیرواقعی یا ارائه اطلاعات نامرتبط و همچنین بارگذاری اسناد نامرتبط و بر عهده وی میباشد و سازمان میتواند در صورت مواجه با چنین مواردی وفق ماده ۹۷ قانون تامین اجتماعی یا سایر ضوابط و قوانین جاری به منظور جبران خسارتهای احتمالی وارده اقدام نماید.
۱۲. استانداردهای لازم به منظور بارگذاری اسناد به شرح ذیل مدنظر میباشد:
- فرم تصاویر با فرمت tiff باشند.
- حجم تصاویر حداکثر k500 باشد.
- تصاویر به صورت خاکستری با رزولیشن (درجه وضوح تصویر) ۲۰۰ و عمق bit4 باشند.